Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2023

Директорку закладу освіти на Волині покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією

Рожищенський районний суд за участі прокурора Луцької  окружної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, директорку закладу освіти, підпорядкованого Рожищенській міській раді.

Посадовиця, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції", приймала рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомила про наявний конфлікт інтересів міську раду.

Директорка видала та підписала накази про прийняття на роботу свого чоловіка.

Суд визнав її винуватою у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.

Штраф уже сплачений.

Враховуючи системність виявлених порушень та задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню посадовцями підпорядкованих Рожищенській міській раді закладів освіти адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, Луцька окружна прокуратура внесла органу місцевого самоврядування подання у порядку ст. 65-1 Закону України "Про запобігання корупції".

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 471