Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2023

Вимагали «данину» за безперешкодний вилов риби – викрито двох посадовців управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Волинській області. ФОТО

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Волинської обласної прокуратури двом посадовцям управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Волинській області повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, заступник начальника управління та заступник начальника одного із відділів вимагали й одержували з громадянина «данину» за безперешкодний вилов риби та не притягнення до адміністративної і кримінальної відповідальності в разі виявлення під час рейдів порушення ним вимог чинного законодавства.
Посадовців затримано 02 травня 2023 року під час одержання чергового траншу – 10 000 гривень.
У ході санкціонованих судом обшуків у оселях та службових кабінетах обох фігурантів вилучені кошти, одержані як неправомірна вигода.
Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та про відсторонення їх від займаних посад.
Викрито їх за оперативного супроводу працівників УСР у Волинській області ДСР Національної поліції України.
Досудове розслідування: ТУ ДБР у Львові.

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 778