Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2023

Повідомлено про підозру в державній зраді працівниці «мчс днр». ФОТО

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури 44-річній жительці міста Волноваха Донецької області заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після окупації Волновахи російськими військами начальник відділу цивільного захисту Волноваського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області, підтримуючи проросійські ідеї, перейшла на бік ворога, зрадила Присязі особового складу органів і підрозділів цивільного захисту України та погодилася обійняти посаду старшого інспектора в «государствєнном бюджетном учрєждєніі «Пожарно-спасатєльний отряд г. Волноваха мчс днр».

Працюючи у псевдооргані, вона надавала окупантам допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просувала ідеї проросійської спрямованості.

Окрім того, для подальшого встановлення у Волноваському районі Донецької області окупаційної влади, штучного створення у мешканців хибних уявлень про добрі наміри окупаційних військ та незворотного і стабільного існування на території влади рф та ідей «руского міра», «інспекторка» брала участь у агітаційних заходах та святкуваннях з нагоди російських свят.

 

Досудове розслідування: ТУ ДБР у Львові.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 781