Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2023

Легалізували 2,6 мільйона гривень від наркоторгівлі – на Волині завершили досудове розслідування щодо ОЗГ. ФОТО

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні про вчинення трьома волинянами у складі організованої злочинної групи незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту наркотичних засобів та психотропних речовин (ч.3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, члени групи займалися наркопромислом, розповсюджуючи наркотики та психотропи через «закладки».

При цьому організатор злочинного угрупування кошти, отримані від незаконного збуту наркотиків, на суму понад 2,6 млн грн легалізував, перевівши у готівку та використавши на придбання елітного авто й інших товарів.

Крім того, за майже 110 тисяч гривень він закупив нову партію – майже 2 кг психотропів – на продаж.

Відтак організатора обвинувачують ще і у легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та у використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин  (ч.1 ст. 209, ч. 1 ст. 306 КК України).

Досудове розслідування: СУ ГУНП у Волинській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 819