Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2023

Державного реєстратора покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією

Володимир-Волинський міський суд за участі прокурора галузевого відділу Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, державного кадастрового реєстратора одного з відділів Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Посадовиця, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції", приймала рішення та вчиняла дії в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомила про наявний конфлікт інтересів ГУ Держгеокадастру в області.

У 2021 році державний реєстратор вносила зміни до Державного земельного кадастру щодо п'яти земельних ділянок, на які згодом набули право власності вона та її родичі.

Суд визнав її винною у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.

Штраф державний реєстратор уже сплатила.

 

Враховуючи системність виявлених порушень та задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню посадовицею адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, Волинська обласна прокуратура внесла Головному управлінню Держгеокадастру у Волинській області подання у порядку ст. 65-1 Закону України "Про запобігання корупції".

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 662