Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2023

В ув'язнених Луцького СІЗО та Маневицької виправної колонії вилучили заборонені предмети. ФОТО

Прокурори галузевого відділу Волинської обласної та Камінь-Каширської окружної прокуратури спільно із працівниками державних установ «Луцький слідчий ізолятор» та «Маневицька виправна колонія (№42)» 15 лютого 2023 року провели загальні обшуки приміщень, де утримуються в’язні.

Під час обшуків вилучено заборонені для користування ув’язненими в місцях несвободи предмети: 17 мобільних телефонів, планшетів та аксесуари до них, 10 колюче-ріжучих предметів, понад 60 л спиртовмісних речовин, інші заборонені речі.

Вирішується питання про притягнення винних у порушеннях службових осіб установ до передбаченої законом відповідальності.

Зауважимо, що у 2022 році органами обласної прокуратури з питань додержання в згаданих державних установах режимних вимог та дотримання прав узятих під варту та засуджених осіб внесено 22 вказівки, до передбаченої законом відповідальності притягнуто 27 службових осіб, скасовано 7 незаконних актів, звільнено з місць несвободи двох незаконно утримуваних осіб.

Органи обласної прокуратури і в умовах особливого періоду постійно тримають на контролі стан додержання законодавства при виконанні та відбуванні громадянами кримінальних покарань у місцях несвободи, перекриття каналів надходження до них заборонених предметів.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 624