Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2023

Неправомірна вигода за місце в «єЧерзі» - на Волині викрито посадовців Укртрансбезпеки. ФОТО

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури двом працівникам Департаменту надання адміністративних послуг на наземному транспорті Укртрансбезпеки повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовці, залучивши ще колишнього колегу, вимагали та отримували від представника суб'єкта господарювання грошові кошти за організацію безперешкодного проїзду вантажних автомобілів підприємства в «Системі онлайн-бронювання місця в черзі для перетину державного кордону для міжнародних вантажних перевізників» (єЧерга) до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин».

Спільники встигли одержати 1200 доларів США.

Затримали їх 06 лютого 2023 року у Луцьку.

Колишньому працівнику Департаменту надання адміністративних послуг на наземному транспорті Укртрансбезпеки також повідомлено про підозру - у пособництві у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.5 ст. 27 ч.3 ст. 368 КК України).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та про відсторонення двох діючих працівників від посади.

Викрито незаконну схему за оперативного супроводу працівників УСБУ в області.

Досудове розслідування: Головне управління Національної поліції у Волинській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 931