Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2023

13 200 доларів США за два авто для ЗСУ – волинянам, які торгували гуманітарною допомогою, повідомили про підозру. ФОТО

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури двом жителям міста Нововолинська повідомлено про підозру у вчиненні за попередньою змовою групою осіб продажу предметів гуманітарної допомоги в значному розмірі під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, чоловіки продавали автомобілі, увезені в Україну як гуманітарна допомога для одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Чоловіків  викрито 09 січня 2023 року у місті Володимир під час одержання ними від військовослужбовця коштів у сумі 13 200 доларів США за два таких авто.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та про накладення арешту на вилучені автомобілі.

Викрито незаконну діяльність волинян прокурорами спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ та Управління Служби безпеки України у Волинській області.

Досудове розслідування: СУ ГУНП у Волинській області.

Довідково: згідно із санкцією ч. 3 ст. 201-2 КК України продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги в значному розмірі в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 516