Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2022

Керівник обласної прокуратури Віктор Тимчук провів особистий прийом громадян у Маневицькій виправній колонії

Керівник Волинської обласної прокуратури Віктор Тимчук відвідав Маневицьку виправну колонію, в якій відбувають покарання 572 засуджених.

Керівник обласної прокуратури з'ясував особливості перебування утримуваних у колонії громадян в умовах воєнного стану, стан додержання їхніх конституційних прав, а також медико-санітарного та матеріально-побутового забезпечення, у тому числі поцікавився питаннями наявності в установі систем резервного та безперебійного енергоживлення.

Окрім того, Віктор Тимчук вислухав усіх, хто захотів звернутися до нього на особистий прийом.

Утримуваних цікавили питання набуття статусу внутрішньо переміщеної особи після відбуття покарання, відновлення документів, які засвідчують громадянство України, умовно-дострокового звільнення, правильності обчислення строків відбування покарання.

На всі ці звернення надано ґрунтовні відповіді та роз'яснення.

 

Зауважимо, що органи обласної прокуратури і в умовах особливого періоду тримають на контролі стан додержання прав громадян, які перебувають у місцях несвободи.

Задля своєчасного реагування на порушення прав затриманих, засуджених чи ув'язнених громадян в обласній прокуратурі запроваджена «гаряча лінія» за номером (0332) 28-08-37.

Громадяни, інтереси чи права яких порушено під час затримання, ув'язнення чи відбування покарання, можуть звернутися у прокуратуру та повідомити про ці порушення.

За цими повідомленнями прокурори організовують перевірки та, за наявності підстав, вживають заходи до поновлення порушених прав.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 714