Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2022

Устилузька міська рада досі не утворила орган охорони культурної спадщини – втрутилась прокуратура

Володимирська окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом, аби визнати протиправною бездіяльність Устилузької міської ради та зобов'язати утворити у складі ради окремий виконавчий орган - спеціально уповноважений орган охорони культурної спадщини.

Прокурори з'ясували, що згідно із чинним законодавством місто Устилуг включене до Списку історичних населених місць України.

На території Устилузької громади розташовано 82 об’єкти культурної спадщини, значна частина яких належить до пам’яток археології.

При цьому, пори вимоги Закону, міська рада досі не утворила спеціально уповноважений орган охорони культурної спадщини, що призводить до відсутності державних механізмів захисту таких об’єктів на території громади та неможливості забезпечення охорони пам'яток історії і культури, збереження та використання культурного надбання.

Втрутившись у ситуацію, прокурори  в суді наполягатимуть на зобов'язанні органу місцевого самоврядування утворити спеціально уповноважений орган у складі ради.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 751