Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2022

За втручання прокуратури сільську раду на Волині зобов'язали встановити межі пам'ятки природи «Витік річки Турії»

Волинський окружний адміністративний суд задоволив позов Володимирської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в області, визнав протиправною бездіяльність Затурцівської сільської ради Володимирського району та зобов'язав орган місцевого самоврядування провести роботи із встановлення меж  гідрологічної пам'ятки природи місцевого значення - «Витік річки Турії».

Прокурори з'ясували,  що об'єкт природно-заповідного фонду площею 0,2 га утворений задля збереження джерела, з якого бере початок річка Турія.

Проте сільська рада, попри вимоги чинного законодавства та приписи органу контролю, досі не організувала робіт із встановлення меж пам'ятки, правовстановлюючі документи на неї теж не виготовлялись і право комунальної власності на земельну ділянку не зареєстроване.

Відсутність встановлених меж в натурі об’єкту природно-заповідного фонду фактично унеможливлює збереження його природного різноманіття ландшафтів, охорони довкілля, підтримання екологічного балансу.

За втручання прокуратури сільську раду зобов'язано вжити заходів задля неухильного дотримання режиму охорони та використання об’єкта природно-заповідного фонду.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 880