Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2022

На Волині судитимуть псевдопрокурорку

Волинська обласна прокуратура скерувала суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 32-річною громадянкою України, мешканкою селища  Станиця Луганська Щастинського району Луганської області, колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Жінку обвинувачують у тому, що в квітні 2022 року вона добровільно погодилася співпрацювати із загарбниками, обійнявши псевдопосаду «помічника прокурора прокуратури Станично-Луганського району Генеральної прокуратури» так званої ЛНР, що діє на тимчасово окупованій території. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі УСБУ у Волинській області в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia) у відсутності самої підозрюваної.

Псевдопрокурорці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 707