Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2022

10 000 доларів США за переправлення за кордон військовозобов'язаного – волинський підприємець постане перед судом

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про неодноразове незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене волинським перевізником, у тому числі, із корисливих мотивів (ч.ч. 1, 2, 3 ст.332 КК України).

За даними слідства, суб'єкт господарювання, який надавав послуги з міжнародних перевезень, у квітні-травні 2022 року в умовах правового режиму воєнного стану в Україні допоміг переправити у Республіку Польща шістьох військовозобов'язаних чоловіків.

Він видавав їх на кордоні за додаткових водіїв автобуса та вносив відомості про них у електронну систему «Шлях».

Затримали перевізника 24 травня 2022 року під час організації переправлення ще двох чоловіків, з кожного з яких за свої послуги він взяв по 10 000 доларів США.

Далі – слово за судом.

 

Довідково: санкцією ч 3 ст. 332 КК України за організацію в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинену з корисливих мотивів, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 998