Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2022

За втручання прокуратури акціонерне товариство уклало охоронний договір на пам'ятку архітектури

На виконання рішення Волинського окружного адміністративного суду, яким задоволено позов Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Луцької міської ради, Департаменту культури Луцької міської ради до акціонерного товариства «Укртелеком», підприємство уклало охоронний договір на об’єкт культурної спадщини – адміністративний будинок 1937 року побудови авторства польського архітектора Вітольда Марцинківського у Луцьку.

Нагадаємо, споруда, яка перебуває у приватній власності товариства, внесена до Переліку об'єктів культурної спадщини Волинської області як пам'ятка архітектури місцевого  значення.

Попри те, що Департамент культури Луцької міської ради із 2017 року неодноразово інформував власника будівлі про набуття нею статусу об'єкта культурної спадщини та необхідність укладання охоронного договору, акціонерне товариство не вчиняло цих дій.

Втрутившись у ситуацію, прокурори через суд зобов’язали підприємство укласти охоронний договір на пам'ятку архітектури, яким встановлені гарантії її збереження.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 438