Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2022

Керівник обласної прокуратури провів особистий прийом громадян, які в умовах воєнного часу відбувають покарання у Маневицькій виправній колонії. ФОТО

Керівник Волинської обласної прокуратури Віктор Тимчук відвідав Маневицьку виправну колонію, в якій відбувають покарання 653 засуджених.

Перед візитом службовими особами установи був проведений загальний обшук об'єктів житлової та виробничої зон установи, за результатами якого вилучено сім мобільних телефонів, 59 літрів спиртовмісних речовин, дев'ять колюче-ріжучих предметів, а також батареї живлення, зарядні пристрої та саморобні електроподовжувачі.

Керівник обласної прокуратури з'ясував особливості перебування утримуваних у колонії громадян в умовах воєнного часу, стан додержання їхніх конституційних прав, а також матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення.

Окрім того, Віктор Тимчук вислухав усіх, хто захотів звернутися до нього на особистий прийом.

Утримуваних цікавили питання умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, можливості успадкування майна, розташованого на тимчасово окупованій території, правильності обчислення строків відбування покарання.

На всі ці звернення надано ґрунтовні відповіді та роз'яснення.

 

Зауважимо, що органи обласної прокуратури і в умовах особливого періоду тримають на контролі стан додержання прав громадян, які перебувають у місцях несвободи.

Задля своєчасного реагування на порушення прав затриманих, засуджених чи ув'язнених громадян в обласній прокуратурі запроваджена «гаряча лінія» за номером (0332) 28-08-37.

Громадяни, інтереси чи права яких порушено під час затримання, ув'язнення чи відбування покарання, можуть звернутися у прокуратуру та повідомити про ці порушення.

За цими повідомленнями прокурори організовують перевірки та, за наявності підстав, вживають заходи до поновлення порушених прав.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1173