Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2022

Повідомлено про підозру директору підприємства, яке поставило волинським бійцям амуніцію неналежної якості на суму 33 млн грн. ФОТО

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчі Управління СБУ в області повідомили директору одного  зі столичних господарчих товариств про підозру у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, суб’єкт господарювання під час виконання договірних зобов’язань  за процедурою закупівлі за бюджетні кошти військової амуніції загальною вартістю понад 33 мільйони гривень, замовником в якій виступала Волинська обласна військова адміністрація, умисно поставив та передав  бронежилети та каски неналежної якості, які не відповідають державним нормам і стандартам щодо речового забезпечення військовослужбовців.

За умови участі бійців у такому захисному спорядженні в бойових діях воно не забезпечило б їхнього захисту та створило б загрозу життю і здоров’ю.

Суб'єкт господарювання ж таким чином, вважає слідство, привласнив гроші та обернув їх на свою користь.

Суд заочно обрав директору підприємства запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У зв’язку із його виїздом за межі України та ухиленням від явки до органу досудового розслідування, прокурора та суду, його оголошено у міжнародний розшук.

Задля відшкодування завданої злочином шкоди, за наполегливої позиції прокурорів апеляційний суд Волинської області наклав арешт на майно підозрюваного та майно підвідомчого йому товариства на суму понад 25 мільйонів гривень.

Досудове розслідування триває.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1109