Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2022

Прокурори вимагають від Луківської селищної ради усунути порушення законодавства при користуванні земельними ділянками під сміттєзвалищами

Ковельська окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції  у  Волинській області, аби визнати протиправною бездіяльність Луківської селищної ради у поводженні з відходами та зобов’язати орган місцевого самоврядування виготовити документацію із землеустрою щодо відведення земельних ділянок з розташованими на них сміттєзвалищами твердих побутових відходів, винесення в натурі та встановлення на місцевості їхніх меж, а також здійснити державну реєстрацію прав на землю.

Прокурори з'ясували, що у результаті бездіяльності Луківської селищної ради земельні ділянки під сміттєзвалищами в селищі Луків площею 1,5 га та селі Сомин площею 0,3 га тривалий час використовуються без правовстановлюючих документів та їхні межі не винесені в натурі на місцевості.

При цьому орган місцевого самоврядування не виконує вимоги Державної екологічної інспекції щодо усунення цих порушень вимог законодавства.

Відсутність правовстановлюючих документів на земельні ділянки під сміттєзвалищами створює передумови для зловживань щодо розпорядження ними, ризики для нормального функціонування сміттєзвалищ, що може призвести до негативних наслідків.

Втрутившись у ситуацію, прокурори вимагатимуть  вчинити дії задля оформлення та державної реєстрації права користування земельними ділянками комунальної власності.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 955