Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2022

За втручання прокуратури визнано недійсним укладений із порушеннями Закону договір про закупівлю газу на суму понад 10 млн грн

Господарський суд Волинської області погодився із доводами Волинської обласної прокуратури та задовольнив позов, пред’явлений в інтересах Західного офісу Держаудитслужби, визнавши недійсними рішення комітету з конкурсних торгів Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка щодо проведення переговорної процедури на закупівлю газу та договір на суму 10,5 мільйона гривень, який комунальне підприємство уклало з одним із постачальників.

Прокурори виявили, а орган контролю при здійсненні моніторингу підтвердив факт безпідставного проведення театром переговорів із суб’єктом господарювання та укладення договору на придбання блакитного палива. 

Так, драмтеатр не надав у суді переконливих доказів наявності особливих обставин, що унеможливлювали дотримання ним, як замовником, строків для проведення конкурентної процедури закупівлі, де свої цінові пропозиції мають право подавати всі заінтересовані особи.

Натомість, як з’ясували прокурори, комунальне підприємство, всупереч вимогам Закону України «Про публічні закупівлі» і за відсутності необхідних бюджетних призначень, наприкінці минулого року провело переговори лише з одним учасником та в же у січні 2022 року уклало договір, за яким початкова вартість  1 тис. куб. м газу становила понад 65 тисяч гривень.

За втручання прокуратури укладений із порушеннями Закону договір про закупівлю газу визнано недійсним.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 933