Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2022

Прокурори наполягають на оформленні сільською радою на Ковельщині правовстановлюючих документів на земельну ділянку під навчальним закладом

Ковельська окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах держави до Колодяжненської сільської ради Ковельського району, аби зобов'язати орган місцевого самоврядування оформити правовстановлюючі документи на земельну ділянку під приміщеннями ліцею в селі Уховецьк.

Прокурори з'ясували, що приміщення навчального закладу перебувають у комунальній власності громади, проте права постійного користування земельною ділянкою, на якій вони знаходяться, сільрада не оформила та здійснила його державної реєстрації, відтак використовує землю без жодних правовстановлюючих документів.

Це створює передумови для зловживань щодо розпорядження земельною ділянкою, ризики для нормального функціонування ліцею та може призвести до негативних наслідків і порушення прав дітей.

У суді прокурори вимагатимуть зобов'язати сільську раду оформити та зареєструвати право постійного користування  земельною ділянкою під будівлями навчального закладу.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 850