Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2022

Керівник обласної прокуратури здійснив особистий прийом громадян, які в умовах воєнного часу відбувають покарання у Маневицькій виправній колонії

Керівник Волинської обласної прокуратури Віктор Тимчук відвідав Маневицьку виправну колонію, в якій відбувають покарання майже 700 засуджених, аби з'ясувати особливості перебування утримуваних там громадян в умовах воєнного часу, стан додержання їхніх конституційних прав, а також матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення.

Окрім того, Віктор Тимчук вислухав усіх, хто захотів звернутися до нього на особистий прийом.

Утримуваних цікавили питання умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, помилування в умовах воєнного стану, можливості набуття громадянства України.

На всі ці звернення надано ґрунтовні відповіді та роз'яснення.

В окремих випадках задля вирішення піднятих на особистому прийомі питань скеровано відповідні доручення уповноваженим державним органам та установам.

Зауважимо, що органи обласної прокуратури і в умовах особливого періоду тримають на контролі стан додержання прав громадян, які перебувають у місцях несвободи.

Задля своєчасного реагування на порушення прав затриманих, засуджених чи ув'язнених громадян в обласній прокуратурі запроваджена «гаряча лінія» за номером (0332) 28-08-37.

Громадяни, інтереси чи права яких порушено під час затримання, ув'язнення чи відбування покарання, можуть звернутися у прокуратуру та повідомити про ці порушення.

За цими повідомленнями прокурори організовують перевірки та, за наявності підстав, вживають заходи до поновлення порушених прав.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1251