Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2022

Директора підприємства на Волині підозрюють у заволодінні понад мільйоном гривень бюджетних коштів

За процесуального керівництва прокурорів галузевого відділу Волинської обласної прокуратури директору одного з волинських підприємств повідомлено про підозру у вчиненні службового підроблення й заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах  шляхом зловживання службовим становищем (ч.1 ст. 366, ч.5 ст. 191 КК України).

Слідство встановило, що у 2018-2021 роках підприємство згідно з договором, укладеним із  Департаментом регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської обласної державної адміністрації, виконувало роботи з будівництва загальноосвітньої школи I-III ступенів в  селі Башлики Луцького району.

При цьому директор товариства вносив у акти виконаних робіт завідомо неправдиві відомості про використані під час проведення робіт матеріали та їх вартість на суму понад 1 млн грн, а також підписував ці акти.

На підставі підроблених посадовцем документів кошти були перераховані із бюджету на рахунки підприємства.

Вирішується питання про обрання директору підприємства запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування, яке провадить СУ ГУНП В області.

 

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1284