Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2022

За прокурорського втручання на Волині земельні ділянки площею понад 260 га повернули в державну власність

Північно-Західний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Луцької окружної прокуратури  в інтересах Міністерства освіти і науки України і Львівського національного аграрного університету до Головного управління Держгеокадастру  у Волинській області та Горохівської міської ради, визнано незаконними і скасовано акти органів державної влади та припинено право комунальної власності на земельні ділянки загальною площею понад 260 га, що належать навчальному закладу на праві постійного користування та є державною власністю.

Прокурори з'ясували, що у 2020 році під час проведення інвентаризації земель земельні ділянки державної форми власності, якими користувався університет, в порушення вимог чинного законодавства були передані у комунальну власність Горохівської територіальної громади. Змінено було і їхнє цільове призначення із земель сільськогосподарського призначення на землі запасу.

У судах двох інстанцій прокурори відстояли позицію щодо припинення права власності громади на земельні ділянки державної власності, якими користується вищий навчальний заклад.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1145