Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2022

Військовозобов'язаному жителю Донеччини не вдалося виїхати у Польщу з підробленими волинянином документами – обоє постануть перед судом

Прокурори Ковельської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 35-річним жителем міста Краматорська Донецької області пособництва у підробленні офіційних документів та використання завідомо підроблених документів (ч.5 ст.27 ч.3 ст. 358, ч.4 ст. 358 КК України), а 25-річним жителем села Зелене Луцького району – виготовлення підроблених документів та сприяння в незаконному переправленні особи через державний кордон з корисливих мотивів (ч.3 ст. 358, ч.3 ст. 332 КК України).

Увечері 26 березня 2022 року мешканець Донеччини, аби виїхати у Республіку Польща через пункт пропуску «Ягодин», надав прикордонникам підроблені волинянином за винагороду у 60 тисяч гривень тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, картку обстеження та медичного огляду та довідку військово-лікарської комісії.

Перетнути кордон йому не вдалося.

Обом чоловікам доведеться відповідати за скоєне перед судом.

 

Довідково: санкцією ч 3 ст. 332 КК України за сприяння в незаконному переправленні особи через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1102