Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2022

Прокурори на Волині вжили заходів задля збереження пам’ятки археології національного значення

Волинський окружний адміністративний суд задоволив позов Луцької окружної прокуратури в інтересах Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, визнав протиправною бездіяльність Торчинської селищної ради Луцького району та зобов’язав вжити заходів задля занесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України об'єкта культурної спадщини національного значення – Городища ІХ-ХІІІ ст. селі Горзвин.

Прокурори з'ясували, що орган місцевого самоврядування попри вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини» досі не виготовив облікової документації на об’єкт, відтак відомості про нього у Державний реєстр нерухомих пам'яток України також не внесені.

Відсутність відомостей про пам’ятку археології в Реєстрі не забезпечує її належного захисту, догляду та збереження і уможливлює незаконні дії щодо неї.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домоглися зобов'язання селищної ради вчинити усі необхідні дії задля збереження об’єкта культурної спадщини.

Пресслужба обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1293