Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2022

Прокурори на Волині наполягають на поверненні громаді земельної ділянки, наданої брату депутата із порушеннями закону

Камінь-Каширська окружна прокуратура звернулася до суду із позовом в інтересах держави, аби визнати незаконним і скасувати рішення Прилісненської сільської ради та повернути у власність громади села Прилісне земельну ділянку, надану у власність брату депутата сільради з порушеннями Закону України «Про запобігання корупції».

         Під час прийняття у лютому 2021 року сільською радою рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства площею 0,4 га у власність родичу депутат не повідомив інших депутатів сільської ради про наявність у нього конфлікту інтересів та проголосував «за».

         За порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративне правопорушення, передбачене ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) у жовтні 2021 року обранець громади був притягнутий до адміністративної відповідальності.

         Прокурори ж у суді наполягатимуть на визнанні незаконними й скасуванні рішення сільради про надання у власність родичу депутата земельної ділянки, а також на поверненні її у власність громади.

 

         Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1318