Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2022

Вирвав з рук 10 тисяч доларів – на Волині взяли під варту жителя Дніпропетровщини

За процесуального керівництва прокурорів Луцької окружної прокуратури 45-річному жителю Дніпропетровської області повідомлено про підозру у вчиненні грабежу із проникненням у житло (ч.3 ст. 186 КК України).

Слідство вважає, що раніше судимий чоловік 28 січня 2022 року намагався ошукати 65-річну жительку Луцька за схемою «Ваш родич у лікарні», проте потерпіла, яка вже була готова віддати йому кошти – 10 тисяч доларів США, нібито необхідні для термінової операції її сину, викрила його шахрайські наміри.

Тоді зловмисник, який перебував у помешканні жінки в будинку на вулиці Шота Руставелі у Луцьку, вирвав з її рук гроші, ударив кулаком в обличчя і втік.

Завдяки скоординованим діям правоохоронців його затримали і суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Прокурори звертаються до волинян із проханням повідомляти правоохоронні органи про телефонні дзвінки ошуканців, які називаються лікарями чи працівниками поліції та повідомляють, що ваш родич потрапив у лікарню або скоїв ДТП і тепер потрібні кошти, аби йому допомогти.

У жодному разі не надсилайте кошти на карткові рахунки і не передавайте їх незнайомцям та обов’язково звертайтеся із заявами про такі факти у правоохоронні органи.

Попередьте своїх родичів похилого віку про можливі шахрайські дії зловмисників.

Лише ваша пильність та здоровий глузд є запорукою того, що ви не станете наступною жертвою ошуканців.

 

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1202