Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2021

На Волині уперше викрито масштабну схему виготовлення і збуту міжнародних сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 за участі працівника лікарні

За процесуального керівництва Ковельської окружної прокуратури Волинської області працівнику Комунального некомерційного підприємства «Ратнівська центральна районна лікарня" повідомлено про підозру у неодноразовому підробленні офіційних документів та їх збуті , увчинених за попередньою змовою групою осіб,  та у несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем та комп’ютерних мереж, що призвело до підробки інформації (ч. 3 ст. 358, ч. ч. 1, 2 ст. 361 КК України).
Слідство встановило, що чоловік налагодив схему виготовлення і збуту громадянам підроблених міжнародних сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19 без її проходження.
Маючи доступ до електронних цифрових підписів лікарів, він отримував замовлення з анкетними даними клієнта, вносив недостовірні відомості в електронну систему здоров’я «еНealth», виготовляв сертифікати та збував їх охочим за 1500-2000 гривень.
Правоохоронцями встановлено понад 100 фактів виготовлення та збуту ним міжнародних сертифікатів.
Тривають слідчі дії, з’ясовуються усі обставини вчинення злочинів та особи, причетні до незаконних дій.  
 
Пресслужба обласної прокуратури
кількість переглядів: 1758