Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2021

Колишнього першого заступника Нововолинського міського голови на Волині покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією

Нововолинський міський суд за принципової позиції Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, колишнього першого заступника Нововолинського міського голови Волинської області.
Посадовець, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомив про наявний конфлікт інтересів Нововолинську міську раду чи Національне агентство з питань запобігання корупції.
Упродовж  червня, липня та листопада 2020 року він видав і підписав розпорядження про видачу премій своїй двоюрідній сестрі, яка обіймала посаду начальника управління освіти Нововолинської міської ради, на суму понад 30 000 грн.
Суд визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч.ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.
Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, експосадовець оскаржив його в апеляційному порядку. Волинський апеляційний суд, приставши на позицію прокуратури, залишив цю апеляційну скаргу без задоволення, а рішення Нововолинського міського суду про притягнення до відповідальності - без змін.

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1611