Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2021

Прокурори домоглися максимального покарання для убивці

За наполегливої позиції прокурорів галузевого відділу Волинської обласної прокуратури Волинський апеляційний суд скасував вирок Луцького міськрайонного суду від 10 жовтня 2019 року в частині призначення 43-річному уродженцю села Цегів Луцького району за вчинення вбивства з хуліганських мотивів (п.7 ч. 2 ст. 115 КК України) покарання у виді 11 років позбавлення волі та призначив убивці максимальний термін – 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, увечері 11 серпня 2017 року тричі до цього судимий чоловік та його 32-річний і 23-річний знайомі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на проїзній частині вулиці Карпенка-Карого у місті Луцьку почали бити перехожого, який зробив зауваження щодо їхньої поведінки.

Під час побиття найстарший із зловмисників завдав 24-річному потерпілому удар ножем у груди, який став причиною смерті чоловіка.

Двох співучасників убивці суд визнав винуватими у вчиненні групою осіб хуліганства (ч. 2 ст. 296 КК України), вони щиро розкаялися у скоєному, сприяли розкриттю злочину та уже відбули покарання.

Вирок же винуватцю смерті потерпілого переглядався судами усіх інстанцій – і тепер він відбуватиме максимальне покарання за вчинений злочин.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1665