Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2021

У Ковельській окружній прокуратурі обговорили проблеми протидії домашньому насильству. ФОТО

У Ковелі відбувся зініційований Ковельською окружною прокуратурою семінар для працівників правоохоронних та інших державних органів Ковельського району, на якому обговорили стан протидії насильству в сім’ї, досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях цієї категорії.

- Насильство в сім'ях – болюча проблема, яка потребує комплексного вирішення, і байдужість з боку тих, хто має допомогти постраждалим і зробити усе, аби кривдників було притягнуто до відповідальності – неприпустима, - сказав, розпочинаючи роботу семінару керівник Ковельської окружної прокуратури Юрій Новосад.

Минуло понад три роки з моменту набрання чинності Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», законодавчі зміни покращили ситуацію із забезпеченням прав потерпілих від вчинення щодо них протиправних дій (зокрема, можливість накладення обмежувальних чи заборонних приписів), проте питання протидії насильству в сім'ях стоїть гостро.

Упродовж 9 місяців 2021 року у Ковельському районі розслідувалося 10 кримінальних проваджень про домашнє насильство, сім із них скеровано до суду.

Присутні на семінарі обговорили проблеми розслідування кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з домашнім насильством, алгоритми дій різних органів в разі виявлення фактів такого насильства, способи інформаційно-просвітницької діяльності у протидії цим фактам.

  • Правоохоронці повинні реагувати на кожне повідомлення про факт вчинення домашнього насильства, адже ігнорування може призвести до тяжких наслідків. Саме безкарність часто породжує більше насильство, - наголосив, завершуючи роботу семінару, Юрій Новосад. – Прокурори у співпраці з іншими державними органами робитимуть усе, від них залежне, аби ті, хто потерпає від будь-якої форми насильства в родині, мали упевненість, що їхні кривдники понесуть покарання за свої дії.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1642