Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2021

Засудили псевдопрацівницю соціальної служби, яка обкрадала й грабувала пенсіонерів

Прокурори Ковельської окружної прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення 33-річною жителькою села Тростянець Луцького району крадіжок та грабежу (ч.2 ст. 185, ч.2 ст. 186 КК України).

Слідчі довели, що судима уже за такі злочини жінка у червні 2020 року тричі, називаючись працівницею соціальної служби, заходила у помешкання самотніх волинян пенсійного віку у Ковелі й заволодівала готівковими коштами – всього на суму 46 тисяч гривень.

Одного разу вона запропонувала пенсіонеру допомогти із прибиранням, іншого – попросила надати наявну в квартирі готівку, аби переписати номери купюр, ще одного – просто вирвала з рук у 85-річної жінки гаманець з грішми та втекла.

Суд визнав волинянку винуватою у вчинені цих злочинів та призначив покарання у виді чотирьох років і шести місяців позбавлення волі.

Прокурори звертаються до краян з проханням не впускати в помешкання незнайомців, не встановивши достеменно мети їхнього візиту.

У разі, коли візитери називаються представниками якихось установ – перевіряйте наявність у них посвідчень й телефонуйте в ці установи та з'ясовуйте підставність їхніх дій та чи справді саме ці громадяни уповноважені ці дії здійснювати.

Попередьте, будь ласка, своїх родичів похилого віку щодо можливості візитів ошуканців.

Лише ваша уважність та обережність убезпечить вас від того, аби не стати жертвою злочину.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1563