Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2021

Волинські прокурори розповіли старшокласниками про професію юриста. ФОТО

З нагоди свята – Дня юриста, яке із 1997 року відзначається в Україні 8 жовтня, прокурори відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Волинської обласної прокуратури, а також ювенальні прокурори окружних прокуратур області, завітавши у школи  в містах Луцьку, Володимирі-Волинському, Нововолинську, Ківерцях та Горохові, розповіли старшокласникам про цю професію.

Розмовляючи із підлітками про юридичний фах, лектори інформували дітей про історію юриспруденції, її основні завдання, важливу роль юристів у суспільстві, про повноваження, зокрема, ювенальних прокурорів, а також про права дітей та державні органи, які забезпечують контроль за їх дотриманням.

  • Учні старших класів перебувають на порозі дуже важливого вибору у житті – вибору професії. Професія ж юриста є однією із найнеобхідніших у цивілізованому суспільстві, з нею нерозривно пов’язано дотримання прав і свобод людини, – розповіла начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Волинської обласної прокуратури Тетяна Супрунюк. – Спілкуючись із молоддю, ми відверто розповідаємо про переваги і труднощі, які чекають їх у разі обрання цього нелегкого, але  гідного шляху. Ми зацікавлені, аби ряди прокурорів згодом поповнили достойні молоді люди, які будуть керуватися у житті високими моральними принципами, прагнутимуть самовдосконалюватися та рости над собою і розумітимуть свою відповідальність за додержання вимог Закону у всіх сферах життя країни та її громадян.

Комунікація між прокурорами і волинською молоддю триватиме, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1940