Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

З нагоди 30-річчя набуття чинності Конвенцією ООН про права дитини волинські прокурори провели уроки в школах області. ФОТО

Зустрічі волинських прокурорів із учнівською молоддю давно стали гарною традицією.

Цього разу, 27 вересня 2021 року, прокурори відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Волинської обласної прокуратури, а також ювенальні прокурори окружних прокуратур області, завітавши у школи  в містах Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Горохові, Ківерцях, Камені-Каширському, селищах Маневичі та Іваничі, розповіли учням про їхні права.

Заходи відбулися з нагоди 30-річчя набрання чинності для України Конвенцією ООН про права дитини – світовою конституцією для дітей, яка гарантує кожній дитині право на свободу, особисту недоторканість, захист гідності та найкраще забезпечення її інтересів.

Розповідаючи учням різних вікових груп – від перших до десятих класів – про їхні права, лектори також інформували дітей про повноваження ювенальних прокурорів, про можливість повідомляти про порушення своїх прав державні органи, які забезпечують контроль за їх дотриманням, про вільний доступ до правосуддя та захист від дискримінації і всіх форм насильства.

  • Ми намагалися важливу інформацію про серйозні речі донести до учнів у доступній формі, меншим демонстрували мультфільм про права дитини, грали з ними в ігри, виконували інтерактивні вправи, зі старшими вели розмову на рівних, – розповіла начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Волинської обласної прокуратури Тетяна Супрунюк, яка проводила урок для п'ятикласників Луцького навчально-виховного комплексу № 9. -  Сподіваємося, що, стаючи обізнанішими, діти не боятимуться повідомляти про порушення своїх прав, а також, поважаючи права інших та керуючись високими моральними цінностями, не порушуватимуть Закону.

Комунікація між прокурорами і волинською молоддю триватиме, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1866