Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2021

За втручання прокуратури чиновники Колківської селищної ради взяли на облік безхазяйну гідроспоруду вартістю 3 млн грн

Рішенням Волинського окружного адміністративного суду задоволено позов Луцької окружної прокуратури про визнання протиправною бездіяльності Колківської селищної ради та зобов’язання взяти на облік безхазяйне майно – гідротехнічну споруду вартістю 3 млн гривень.

Прокурори з'ясували, що на одному зі ставків на території  Луцького району, який здається в оренду, знаходиться споруда, інформація про власника якої відсутня.

Попри це орган місцевого самоврядування не вживає заходів задля визнання майна безхазяйним та взяття його на облік.

Відсутність власника не давав можливості вирішувати питання збереження водного об'єкту для загального та спеціального водокористування, забезпечення належної експлуатації гідротехнічної споруди, а також запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних із повенями.

Окрім того це створювало передумови для зловживань щодо розпорядження майном та ризики безпідставного вибуття його із власності територіальної громади,

Відтак, прокурори в суді домоглися визнання протиправною бездіяльності селищної ради та зобов’язання чиновників вчинити дії, спрямовані на визнання гідротехнічної споруди безхазяйним майном і взяття її на облік.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1274