Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2021

Волинського митника судитимуть за вимагання і одержання неправомірної вигоди

Прокурори галузевого відділу Волинської обласної прокуратури затвердили і скерували до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчими Другого слідчого відділу (із дислокацією в місті Луцьку) ТУ ДБР у Львові кримінальному провадженні про вимагання і одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України) старшим державним інспектором одного з відділів митного поста «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби.
Слідство встановило, що митник, налагодивши схему поборів, лише у червні 2021 року двічі вимагав та одержував від громадянина неправомірну вигоду в сумі 250 доларів та 500 грн за не створення штучних перешкод під час митного оформлення транспортних засобів та товару.
Тепер за ці злочини він відповідатиме перед судом.

Зауважимо, що санкцією ч.3 ст. 368 КК України за одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1573