Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2021

В обласній прокуратурі скоординували роботу правоохоронців у протидії злочинності на Волині. ФОТО

У Волинській обласній прокуратурі під головуванням її керівника Віктора Тимчука відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Волині, на якій обговорено стан протидії злочинності в області у першому півріччі 2021 року.

Розпочинаючи нараду, Віктор Тимчук зауважив, що  упродовж 6 місяців 2021 року в області зменшилося число облікованих кримінальних правопорушень, серед них - особливо тяжких та тяжких, проти власності (крадіжок, грабежів, розбоїв), незаконних заволодінь автомобілями, ДТП, злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, у групі, особами, які раніше їх вчиняли.

Посилено роботу правоохоронців у протидії корупційним злочинам (виявлено 125 проти 92 за цей же період 2020 року, до суду скеровано 85 проваджень  проти 77). До кримінальної відповідальності за вчинення корупційних кримінальних правопорушень притягнуто 11 правоохоронців.

До суду скеровано 12 кримінальних проваджень про діяльність організованих злочинних груп, у тому числі 5 - у сфері економіки.

Продовжено протидію незаконному обігу підакцизних товарів, яких вилучено на суму 54 млн грн, викрито роботу чотирьох підпільних цехів, що займались виробництвом контрафактного алкоголю, припинено діяльність 3 підпільних АЗС.

"Попри докладені зусилля правоохоронців та наявні реальні результати роботи, ми маємо в області ще досить проблем, які потребують вирішення усіма нами спільно, - сказав керівник обласної прокуратури. – Є прорахунки у превентивній діяльності, через які лиш кількість шахрайств із використанням засобів мобільного зв’язку, мережі Інтернет та електронних платіжних систем зросла наполовину.

Потребує узгоджених дій протидія злочинам у сфері використання бюджетних коштів (а це і багатомільйонні кошти, виділені на запобігання поширенню коронавірусної хвороби, і на "велике будівництво", які мають використовуватися за призначенням).

Корупційні злочини, злочини проти довкілля, транскордонна злочинність – усе це наші больові точки.

І ще раз наголошу на протидії наркозлочинності. Фактів незаконного збуту наркотиків в області виявлено менше. Але це не відображає реального стану речей. Відтак я вимагаю спрямувати зусилля на цей напрямок роботи, бо йдеться про підлітків та молодь, а це – майбутнє держави.  Давайте працювати разом задля реальних результатів у протидії злочинам, які завдають величезної шкоди державі та громадянам".

 За підсумками наради визначено спільні заходи, спрямовані на підвищення ефективності протидії злочинності в області.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1462