Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2021

Прокурори домоглися реального покарання для волинянина, який "замінував" будинок у Старій Вижівці

Волинський апеляційний суд за принципової позиції прокурорів Волинської обласної прокуратури скасував незаконний вирок Старовижівського районного суду, яким 39-річному жителю Старої Вижівки за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, що загрожував загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (ч.1 ст. 259 КК України), було призначено покарання, не пов’язане з реальним позбавленням волі.

Тепер, згідно з вироком суду апеляційної інстанції, за вчинення цього злочину раніше уже судимий волинянин два роки перебуватиме за ґратами.

Нагадаємо, чоловіка визнано винним у тому, що він увечері 06 квітня 2020 року, посварившись із батьком, зателефонував на лінію "102" та повідомив оператору про замінування гексогеном п'ятиповерхівки у рідному селищі, в якій проживав разом із батьками.

 

Обласна прокуратура нагадує, що згідно із санкцією ст. 259 КК України, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Те саме діяння, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

 Кримінальна відповідальність за вчинення таких злочинів настає з 16-річного віку.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1409