Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2021

В обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за півроку. ФОТО

У Волинській обласній прокуратурі відбулася розширена оперативна нарада, на якій обговорили підсумки роботи органів прокуратури у першому півріччі 2021 року.

Розпочинаючи нараду, керівник обласної прокуратури Віктор Тимчук зауважив, що  упродовж 6 місяців 2021 року в області зменшилося число облікованих кримінальних правопорушень, серед них - особливо тяжких та тяжких, проти власності (крадіжок, грабежів, розбоїв), незаконних заволодінь автомобілями, ДТП, злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, у групі, особами, які раніше їх вчиняли.

Посилено роботу правоохоронців у протидії корупційним злочинам (виявлено 125 проти 92 за цей же період 2020 року, до суду скеровано 85 проваджень  проти 77).

До суду скеровано 11 кримінальних проваджень про діяльність організованих злочинних груп, у тому числі 5 - у сфері економіки.

Продовжено протидію незаконному обігу підакцизних товарів, яких вилучено на суму 54 млн грн, викрито роботу чотирьох підпільних цехів, що займались виробництвом контрафактного алкоголю, припинено діяльність 3 підпільних АЗС.

Посилено протидію ухиленню від сплати митних платежів (до суду скеровано 4 обвинувальні акти щодо зловживань митників зі збитками на понад 2,1 мільйона гривень).

Сума позовних вимог прокурорів сягнула 1,1 мільярда гривень. Задоволено судами позовів прокурорів на суму 547,1 мільйона гривень.

Площа повернутих у першому півріччі 2021 року за позовами прокурорів державі земель та земель, незаконне надання яких попереджено – 1339 га.

Проте органам прокуратури належить вирішити й низку складних завдань задля зміцнення законності в регіоні.

"Протидія злочинності, особливо корупційним злочинам, зловживанням у сфері використання бюджетних коштів (а це і кошти, виділені на запобігання поширенню коронавірусної хвороби, і на "велике будівництво"), потребує узгоджених дій усіх правоохоронних органів, - сказав Віктор Тимчук. – І ще одне. Якщо будинки у містах обмальовані адресами сайтів, де можна роздобути наркотики – то ми усі недопрацьовуємо у протидії наркозлочинності – і нас не має заспокоювати, скажімо, зменшення виявлення в області фактів незаконного збуту наркотиків. Річ не в статистичному благополуччі. Ми працюємо не для цього. І не за паличковою системою нас оцінює суспільство, а за реальними результатами у протидії тим злочинам, які завдають величезної шкоди державі та громадянам".

 За підсумками наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів обласної прокуратури, та основні завдання на наступний період.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1221