Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2021

Волинянку судитимуть за пособництво у виготовленні підроблених довідок про негативний тест на коронавірус

Ковельська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 31-річною жителькою селища Ратне пособництва у підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України).

Слідство вважає, що жінка упродовж березня 2021 року, змовившись із не встановленим наразі спільником, розміщувала в соціальних мережах оголошення про виготовлення медичних довідок із негативними результатами тесту на захворювання «SARS-Cov-2», знаходила клієнтів та надсилала відомості про них громадянину, який займався виготовленням довідок.

Матеріали щодо спільника виділено в окреме провадження.

У такий спосіб волинянка за грошову винагороду від 600 до 800 гривень допомогла виготовити підроблені довідки 10 громадянам, відтак невдовзі постане перед судом.

Зауважимо, що санкцією ч. 3 ст. 358 КК України за підроблення документів, збут чи використання підроблених документів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1278