Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Прокурори на Волині вживають заходів задля сплати перевізниками плати за проїзд дорогами області великоваговим транспортом

Господарський суд Волинської області задоволив позов Луцької окружної прокуратури в інтересах Державної служби України з безпеки на транспорті та стягнув із одного з перевізників понад 35 тисяч гривень плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.

Суб’єкт господарювання у вересні 2019 року перевозив дорогами вантаж із перевищенням нормативно допустимих параметрів ваги та без отримання відповідного дозволу і не сплатив при цьому нараховану інспекторами Укртрансбезпеки плату за проїзд.

За втручання прокуратури ці кошти надійдуть у бюджет.

Ковельська окружна прокуратура днями звернулася до суду із аналогічним позовом до перевізника, вимагаючи сплати майже 56 тисяч гривень плати за проїзд автомобільними дорогами великоваговим транспортом. Цей позов перебуває на розгляді у суді.

Усього цьогоріч волинськими прокурорами подано таких позовів на суму понад 460 тисяч гривень, задоволено – на суму 163 тисячі гривень.

Пресслужба обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1273