Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2021

Прокурори наполягають на визнанні незаконним рішення Шацької селищної ради про надання громадянину у власність земельної ділянки вартістю понад 420 тисяч гривень

Ковельська окружна прокуратура звернулася до Шацького районного суду із позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області до  Шацької селищної ради Ковельського району, аби визнати незаконним і скасувати рішення органу місцевого самоврядування про надання громадянину у власність земельної ділянки вартістю понад 420 тисяч гривень.

Прокурори з'ясували, що рішенням селищної ради у листопаді 2019 року волинянину надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,15 га в селищі Шацьк у власність для ведення особистого селянського господарства.

Згодом встановлено, що згідно Схеми планування Шацької селищної ради земельна ділянка  знаходиться на лісогосподарській території і надання її для ведення особистого селянського господарства суперечить чинному законодавству.

Виявлені Ковельською окружною прокуратурою порушення закону підтверджені перевіркою ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Прокурори в суді наполягатимуть на визнанні незаконним рішення селищної ради про надання громадянину у власність цієї земельної ділянки.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1286