Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2021

У Луцькій окружній прокуратурі обговорили стан боротьби з незаконними порубками лісу

У Луцькій окружній прокуратурі відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії правопорушенням у сфері охорони довкілля, насамперед незаконним порубкам лісу, на території Луцького району.

У роботі групи взяли участь керівники відділень Луцького районного управління поліції і директори та головні лісничі державних лісогосподарських підприємств.

Розпочинаючи засідання робочої групи, керівник окружної прокуратури Юрій Луцик зауважив, що упродовж п’яти місяців 2021 року у Луцькому районі обліковано 28 кримінальних правопорушень за фактами незаконних порубок лісу та 1 – за фактом пожежі у лісовому масиві. Проте це не відображає реального  стану злочинності у цій сфері.

У січні-травні 2021 року процесуальними прокурорами окружної прокуратури вивчено 130 кримінальних проваджень у сфері охорони довкілля та незаконного використання природних ресурсів, досудове розслідування яких проводить Луцьке районне управління поліції.

Задля активізації досудового розслідування надано 32 письмові вказівки.

До суду скеровано 4 обвинувальні акти у провадженнях за фактами незаконних порубок лісу, у яких встановлено збитків на суму понад 260 тисяч гривень.

При цьому керівник окружної прокуратури наголосив, що, аби упередити вчинення на території району таких злочинів, працівникам лісової охорони необхідно забезпечити належну охорону та патрулювання місць можливих незаконних порубок, а також проведення роз’яснювальної та профілактичної роботи серед населення. 

Працівники ж поліції повинні постійно відпрацьовувати пилорами та інші лісопереробні підприємства на території району задля виявлення місць переробки незаконно здобутої лісодеревини.

За результатами обміну думками на засіданні узгоджено спільні заходи задля активізації діяльності правоохоронних органів Луцького району у протидії злочинам у сфері охорони довкілля.

 

Пресслужба обласної прокуратури  

кількість переглядів: 1013