Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2021

Перед судом постане директор підприємства, яке провело незаконні рубки дерев у Цуманській пущі на майже 5 мільйонів гривень

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчим управлінням ГУНП в області кримінальному провадженні про вчинення директором приватного підприємства незаконних порубок дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинили тяжкі наслідки, а також легалізацію ним майна, одержаного злочинним шляхом (ч.4 ст. 246, ч.ч. 1,2 ст. 209 КК України).

 Слідство встановило, що директор господарського товариства, яке орендувало частину території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська Пуща», упродовж березня-липня 2020 року за відсутності лісорубного квитка здійснив у пущі незаконні порубки дерев.

Такими діями керівника товариства державі завдано збитків на майже 5 мільйонів гривень.

Згодом директор підприємства ще і збув суб’єктам господарювання незаконно заготовлену деревину на суму понад 255 тис грн, легалізувавши таким чином майно, здобуте злочинним шляхом.

Подальшу його долю вирішуватиме суд.

 

Довідково: санкцією ч. 4 ст.246 КК України за незаконнуа порубку дерев у лісах, вчинену повторно, на територіях природно-заповідного фонду, що спричинила тяжкі наслідки, а також збут незаконно зрубаних дерев передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

 

 Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1071