Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2021

У прокуратурі обговорили проблеми протидії злочинам, вчиненим щодо журналістів. ФОТО

У понеділок, 31 травня 2021 року, у Волинській обласній прокуратурі відбулася зустріч виконувача обов’язків керівника обласної прокуратури Олега Губчака із представниками неурядових організацій та засобів масової інформації, на якій обговорили проблеми протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів.

- Для нас дуже важливий відкритий діалог із медіа в цій проблематиці, адже журналісти є вартовими свободи слова у суспільстві й безкарність за злочини проти них неприпустима, - наголосив, розпочинаючи нараду, Олег Губчак. – На прокуратуру покладено важливу місію щодо забезпечення законності під час проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені стосовно журналістів. І можу запевнити, що стан слідства у кожному такому провадженні, а їх наразі на Волині розслідується три, перебуває на постійному контролі. Прокурори із потерпілими у таких провадженнях на одному боці – на боці обвинувачення. Тому ми прагнемо об'єднати зусилля, щоб забезпечити право кожного журналіста на свободу і безпеку професійної діяльності.

Зауважимо, що за рекомендаціями парламентських слухань, що стосувалися безпеки діяльності журналістів в Україні, в Офісі Генпрокурора створено робочі та міжвідомчі робочі групи, регулярно відбувається заслуховування стану досудового розслідування проваджень про злочини щодо журналістів.

Створено таку міжвідомчу робочу групу і у Волинській обласній прокуратурі. До її складу включено прокурорів, представників поліції, СБУ та ДБР.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 839