Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2021

Волинянина судитимуть за надану поліцейському неправомірну вигоду

Ковельська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про надання 31-річним волинянином неправомірної вигоди поліцейському (ч.1 ст. 369 КК України).

Уночі 21 серпня 2019 року у Любомлі чоловіка, який напідпитку перебував за кермом автомобіля, спинили працівники поліції за порушення Правил дорожнього руху.

Під час спілкування з водієм один із поліцейських запропонував йому залагодити питання щодо не притягнення до відповідальності за 200 доларів США.

Водій, який свого часу відбував покарання у виді чотирьох років позбавлення волі та на два роки був позбавлений права керувати транспортними засобами, бо спричинив смертельну ДТП, погодився.

За кілька годин він перевів кошти через банківський термінал на вказаний правоохоронцем рахунок.

Тепер за ці дії він відповідатиме перед судом.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вимагання й одержання поліцейським неправомірної вигоди також перебуває на розгляді суду.

Зауважимо, що мінімальне покарання, передбачене санкцією ч.1 ст. 369 КК України за пропозицію, обіцянку і надання неправомірної вигоди службовим особам – штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Максимальне – 4 роки позбавлення волі.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1102