Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2021

Директора державного підприємства "Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області" покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією

Суди першої та апеляційної інстанції за принципової позиції прокурора галузевого відділу Волинської обласної прокуратури притягнули до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, директора державного підприємства "Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області".

Посадовець, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України                  "Про запобігання корупції", приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомив про наявний конфлікт інтересів Волинську обласну державну адміністрацію чи Національне агентство з питань запобігання корупції.

Упродовж серпня-жовтня 2020 року директор підприємства видавав і підписував накази про видачу собі премії на суму 30 тисяч гривень.

Луцький міськрайонний суд визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.

Волинський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції в силі.

Незаконно одержані кошти ексчиновник уже повернув до державного бюджету.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1189