Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2021

У Ковельській окружній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів району. ФОТО

У Ковельській окружній прокуратурі за участі першого заступника керівника Волинської обласної прокуратури Олега Губчака відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів району, на якій обговорили стан протидії злочинності на Ковельщині.

Участь у нараді також взяли керівники органів державної влади та голови ОТГ району.

- Попри зміни в адміністративному устрої та реформи правоохоронних органів, ми маємо реальні результати у протидії злочинності, - зауважив, розпочинаючи нараду, керівник окружної прокуратури Юрій Новосад. – Але і проблем у районі дуже багато.

Упродовж 2021 року на території колишніх Ковельського, Любомльського, Ратнівського, Турійського та Старовижівського районів та  Шацької ОТГ злочинність на 10 тисяч населення менша, ніж в середньому по області. Більший середньообласного цей показник на території Ковельської ОТГ.

У 1 кварталі 2021 року Ковельським РУП ГУНП у Волинській області закінчено досудове розслідування у 722 кримінальних провадженнях, з них до суду скеровано 219 обвинувальних актів, з них 17 - про вчинення корупційних правопорушень.

Проте на сьогодні правоохоронні органи району ще не вирішили усіх нагальних проблемних питань у сфері протидії злочинності.

Актуальною для району залишається протидія злочинам у бюджетній сфері, сфері земельних правовідносин, транскордонній злочинності, а також вирубуванню лісів і незаконному використанню природних ресурсів.

- Наявні результати правоохоронної діяльності у сфері екології та незаконного використання природних ресурсів – не адекватні масштабам екологічних проблем регіону, - зауважив, звертаючись до присутніх, перший заступник керівника обласної прокуратури Олег Губчак. – Ефективність розслідування незаконних порубок лісу не відповідає реальному стану законності в цій сфері, відтак необхідно відповідально працювати на цьому напрямку, аби забезпечити результат, видимий суспільству.

Учасники координаційної наради обговорили проблемні питання району та наявні прорахунки у роботі, а також узгодили низку заходів задля посилення протидії злочинності.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1482