Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2021

Прокурори вимагають повернення у власність громади Старої Вижівки приміщення протирадіаційного укриття

Ковельська окружна прокуратура оскаржила у апеляційному порядку рішення Старовижівського районного суду, яким залишено без задоволення позовні вимоги прокурорів щодо визнання незаконним  відчуження Старовижівською селищною радою на користь фізичної особи  приміщення протирадіаційного укриття у Старій Вижівці.

Прокурори зверталися до суду із позовом в інтересах держави в особі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області та Управління з питань цивільного захисту Волинської облдержадміністрації, аби скасувати частину рішення селищної ради, визнати недійсними результати аукціону та договір купівлі-продажу громадянинові споруди цивільного захисту й повернути майно громаді.

Встановлено, що у жовтні 2015 року Старовижівська селищна рада ухвалила рішення про відчуження готелю "Вижівка", який перебував у комунальній власності, шляхом аукціону.

У березні 2016 року аукціон відбувся, його переможцем визнали громадянина, з яким було укладено договір купівлі-продажу приміщення.

При цьому громадянин придбав готель разом із розташованою в ньому спорудою цивільного захисту – протирадіаційним укриттям площею 88,9 кв.м.

Вибуття укриття із комунальної власності унеможливило його використання за цільовим призначенням  та позбавило жителів територіальної громади права на захист у випадку виникнення загрози.

Окрім того, законодавством встановлено пряму заборону на відчуження об'єктів цивільної оброни.

Вживаючи заходи представницького характеру, прокурори домагалися повернення приміщення протирадіаційного укриття у власність територіальної громади й відстоюватимуть свою позицію в суді апеляційної інстанції.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1205