Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2021

Прокуратура на Волині домоглася повернення громаді селища Благодатне незаконно проданого приміщення

Волинські прокурори відстояли в судах усіх інстанцій свою позицію щодо необхідності скасування рішення Благодатної селищної ради, визнання договору купівлі-продажу приміщення школи у селищі Благодатне одному з благодійних фондів області недійсним та повернення приміщення громаді.

Нагадаємо,  ще у 2018 році за результатами опрацювання рішень селищної ради прокурори виявили  порушення вимог чинного законодавства при проведенні приватизації комунального майна.

З'ясувалося, що всупереч вимогам законодавства про приватизацію, за відсутності затверджених переліків комунального майна, яке підлягає приватизації шляхом викупу, без проведення аукціону чи конкурсу (що дало би можливість громаді поповнити бюджет на більшу суму), благодійному фонду було реалізовано приміщення загальною площею понад 1600 кв. м.

Справа за позовом Володимир-Волинської місцевої прокуратури переглядалася відтоді і в апеляційному порядку, і в касаційному, та була повернута на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

Наразі позов місцевої прокуратури про скасування незаконного рішення та визнання недійсним договору купівлі-продажу приміщення задоволено у повному обсязі.

Будівлю колишньої школи повернуто територіальній громаді селища Благодатне.

За принципової позиції прокурорів поновлено право жителів селища на володіння, користування та розпорядження нерухомим майном.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1095