Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2021

У Луцьку прокурори вкотре запобігли незаконній забудові на вулиці Рівненській

Волинський окружний адміністративний суд, задоволивши позов Луцької місцевої прокуратури, визнав протиправними дії Управління містобудування та архітектури Луцької міської ради і скасував видачу містобудівних умов та обмежень для проектування будівництва багатоповерхівок на вулиці Рівненській у Луцьку.

Прокурори з'ясували, що містобудівні умови та обмеження видані забудовнику на підставі детального плану території житлового кварталу, який суперечив генеральному плану Луцька та плану зонування території міста.

Ухвалене  у листопаді 2019 року рішення виконкому Луцької міської ради про затвердження детального плану території на вулиці Рівненській в Луцьку за втручання прокуратури суд визнав протиправним та нечинним, адже детальний план передбачав будівництво житла у зоні розміщення комунальних підприємств та санітарно-захисній зоні виробничо-складських об’єктів IV-V класів шкідливості.

Відтак, оскільки рішення органу місцевого самоврядування про затвердження детального плану території визнане протиправним, то і видані на його підставі містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки є також незаконними – довели у суді прокурори.

Суд задоволив позов прокуратури, відтак незаконну забудову Луцька вкотре упереджено.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1195